All Categories
Featured
Table of Contents
Meervoudige vergrendeling etc. De Duitse voorschriften zijn daarin nog niet zover, blijkbaar hebben de Duitsers minder last van inbraken. En dat uit zich in het feit dat veel Duitse aanbieders niet kunnen voldoen aan de Nederlandse voorschriften op het gebied van inbraakwerendheid. Spytze. Nederland is in veel opzichten een modern land waar veel aandacht is voor architectuur.
Bij bijna alle kant en klaar huisaanbieders zie je veel stucwerk en veel hout. Duitsland heeft de beschikking over grote bossen. Nederland is een rivierenland. Nederlanders bouwen veelvuldig met baksteen. Spytze. De Duitser met hout en als vulling of afwerking stucwerk. De Nederlandse bouwers zijn karig met een overstek, wil je een beetje meer overstek dan kost dat gelijk een bom met duiten - predallen.
Een groot overstek is daar standaard. Nederland is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld met 408 inwoners per vierkante kilometer, Duitsland zit op 225 per vierkante kilometer. Dat is grof gezegd de helft van Nederland qua dichtheid. Dat zie je terug in de verkaveling in ons land. Smalle en kleine percelen (predallen).
Wat je in heel veel brochures van Duitse aannemers tegenkomt is een brede woning met een centrale ingang. Dit type woning past slechts op enkele kavels in Nederland. Veel kant en klaar bouwers kiezen voor houtskeletbouw - predallen. Nederlanders veronderstellen dat deze keuze gemaakt wordt vanuit het oogpunt van energiezuinig bouwen. We lazen dat Nederland vanuit de beschikbaarheid van klei massaal gekozen heeft voor baksteen.
Daarnaast is het makkelijk op transport mee te nemen en het heeft goede energetische eigenschappen. De Duits houtskeletbouw had de afgelopen jaren een behoorlijke voorsprong in Nederland op het gebied van energiezuinig bouwen. Die voorsprong was te danken aan de wat lakse houding van de Nederlandse bouwindustrie. Inmiddels is deze op stoom gekomen en zie je in Nederland een keur een energiezuinige bouwsystemen die gelijkwaardig zijn aan Duitse houtskelet producten en qua prijs kwaliteit niet zelden beter scoren. predallen.
Het staat zonder meer vast dat een geprefabriceerd huis in zeer korte tijd gerealiseerd kan worden, als de bouw eenmaal begonnen is. Maar er is meer voor nodig om een huis te bouwen. predallen. Onderstaand hebben wij de prefab bouwwijze van met name Duitse aanbieders naast de meer traditionele bouwwijze gezet.
De Duitse Prefab bouwer is veel sneller op de bouwplaats in Nederland, maar de procedures eromheen maken dat het uiteindelijke verschil niet zo groot is als vaak wordt verondersteld (predallen). Daarbij kan het voorkomen dat door drukte in de fabriek, de Bouwproductie periode langer wordt dan hier aangegeven. Schlüsselfertig is een in Duitsland veel gebruikte term.
Van vloerbedekking tot behang. Geen zorgen, simpel een sleuteloverhandiging bij oplevering. Het klinkt mooi maar het is eigenlijk een beetje bizar. Waarom zou je in hemelsnaam een vloerdekking bij een aannemer kopen. En al helemaal als deze uit Duitsland komt. Iedere woninginrichter bij je in de buurt levert goedkopere en betere vloerbedekking.
Kies deze zelf bij een gerenomeerd keukenbedrijf op redelijke afstand van je woning, dat geeft je meer keuzevrijheid en hoeft zeker niet duurder te zijn. Sleutelklaar is dus een schijnbegrip. Kies liever voor een goede aannemer en dat je daarna de woning moet aankleden met vloerbedekking is zeker geen ramp te noemen.
Kelder Komt beperkt voor Basis uitrusting van een Duits huis. Wordt lang niet altijd effectief gebruikt - predallen. Rolluiken Soms ,maar vaak ook screens Altijd rolluiken, screens worden bij woningen niet toegepast Nederlanders zijn de rekkelijke en de Duitsers de preciezen zo simpel ligt het. Duitsers werken volgens een vast protocol, willen zaken ondertekend hebben en doen alles stap voor stap.
Voor beide werkwijzen is wat te zeggen. En ondanks deze typering is de Nederlandse bouw qua organisatie verder dan de Duitse bouw (predallen). Dat geld echter niet voor alle bouwbedrijven, de uitzondering bevestigd de regel. De precieze houding van de Duitser leidt ook tot voor Nederlandse opdrachtgevers ongemakkelijke situaties. Waar een Nederlander zegt: “regel dat even voor mij”, wil de Duitse aannemer eerst door een enorme papierwinkel alvorens hij tot uitvoering overgaat.
Een Nederlandse bouwer heeft voldoende aan een eenvoudige technische omschrijving om een goed huis te bouwen. De Duitse preciezen accepteren dat niet, zeker de Duitse Fertighaus Hersteller werkt met een Bemusterungsprotokoll. Dat is een procesverbaal van een bezoek aan de showroom van de betreffende aanbieder. In 1 a 2 dagen worden alle keuzen die er te maken zijn voorgelegd en besloten.
En dat wordt samen met de ontwerptekeningen het contractstuk. Op basis hiervan wordt opdracht geven en start de productie. Wat de boer niet kent dat eet hij niet. Duitsers zijn volstrekt onbekend met zaken als water en slechte bodemgesteldheden. Bouwen in blubberige grond met een hoge grondwaterstand, waar een bronbemaling noodzakelijk is en waar een damwand geslagen moet worden, is een volstrekt onbekende bouwtechniek voor Duitse woningbouw aannemers.
Dat geld ook voor heiwerk. Duitsers zijn wel goed in het maken van een waterdichte kelder. Daar hebben ze wel ervaring mee en deze kelders steken de beste Nederlandse kelderbouwers naar de kroon. Ook al werkt de aannemer met een brochure, een woning zal nooit zonder aanpassing precies op de kavel gebouwd kunnen worden.
Zo werkt het in Duitsland. In Nederland gaat die vlieger niet op. Opdrachtgevers lopen verschillende aanbieders af en aanpassingen aan het ontwerp worden in het voortraject niet door de opdrachtgever betaald (Atlas copco). De Duitsers zijn loyaal aan het bedrijf waar ze voor werken. Vaak werken ze er hun hele werkzame leven.
Een Duitse bouwvakker in Nederland werkt 4 dagen en werkt van vroeg in de morgen tot laat in de avond. Vakinhoudelijk zijn ze goed opgeleid en kennen de producten en machines waar ze mee werken. De arbeidskosten zijn vergelijkbaar met de Nederlandse arbeidskosten. Kleine aannemers die hap snap werken voldoen helaas niet aan dit beeld. predallen.
In Nederland kennen we Woningborg, Bouwgarant en SWK als keurmerk die door aannemers gevoerd worden. Om aangesloten te kunnen worden bij deze keurmerken worden de aannemers financieel tegen het licht gehouden. Bij twijfel krijgen ze het keurmerk niet. Het is naast een financiële controle gelijk ook een bescherming voor de opdrachtgever.
Duitse aannemers en in het bijzonder familie bedrijven zijn huiverig voor het openbaren van hun financiële gegevens. Het overgrote deel van de Duitse aannemers heeft geen Nederlands keurmerk en er is dus geen garantie om de zaak af te bouwen. Een woning met een keurmerk garantiewoning zorgt er ook voor dat de woning aan gestelde kwaliteitseisen voldoet.
Procederen in Duitsland tegen een Duitse aannemer in een faillissement is bijkans onmogelijk. Duitse catalogusbouwers zijn gewend om de woning zonder de bodemplaat (of fundering) aan te bieden - predallen. Vervolgens vragen zij aan de opdrachtgever daar zelf zorg voor te dragen. De bouwtekening en de eisen waaraan deze moet voldoen komen niet van de Duitse catalogusbouwer.
Latest Posts
Vakantiehuis Nederland Huren? Uniek Aanbod Bij ...
Chalet Huren In Nederland
Prefab Woning Huis Bouwen Voor 150.000 Euro